lördag 23 november 2013

Flyttat allt till Netfonds

Sedan vi kom tillbaka till Sverige så har mycket tid gått åt till att gå på husvisningar, så aktieinvesteringarna har gått på sparlåga. Dock gjorde jag slag i saken och samlade alla mina aktieinnehav hos en mäklare, Netfonds. I samband med detta så sålde jag innehavet i Avanza Zero och använde säljlikviden till att öka innehavet i ARCP. ARCP har en större affär på gång med ett köp av en annan REIT, Cole Real Estate Investments, och om den går igenom så kan det bli utrymme för högre utdelningar nästa år. Har även sålt det återstående innehavet i Sandvik och använt den säljlikviden till att öka innehavet i Industrivärden.

Utdelningarna från tre innehav har kommit in på kontot,

Realty Income                        154 kr
Prospect Capital Corporation         622 kr
Kinder Morgan, Inc.                  462 kr
Totalt                              1238 kr


Beloppen är efter skatt. Om Avanza kan få tummarna loss så ska månadens utdelning från ARCP också dyka upp snart.

Fortsättningsvis så kommer alla utdelningar betalas ut till min ISK hos Netfonds där jag får 2,5% ränta på pengarna (som betalas ut varje månad!). Detta innebär att om jag inte hittar något prisvärt bolag en månad så kan jag låta pengarna stå kvar på kontot och ändå få avkastning på beloppet. Med tre bolag som har utdelning varje månad och ett antal amerikanska kvartalsutdelare så flyter det hela tiden in nytt kapital till kontot. Hade varit trevligt om de svenska bolagen också kunde börja med kvartalsutdelning.

Utdelningsprognosen på rullande årsbasis har nu växt till drygt 53 000 kr.

tisdag 5 november 2013

Ökat i PSEC och DLR

Har nästan dubblat innehavet i Prospect Capital Corporation med 480 nya aktier till kursen $11,48 (USD/SEK 6,3533).

Det jag gillar med Prospect Capital (PSEC) är att de har en lång historia som sträcker sig över mer än en börsnedgång. Ännu bättre är att de lånar ut till rörlig ränta medan deras egna lån har fast ränta, dvs. när räntan stiger framöver så bör de fortfarande ha goda möjligheter till att kunna tjäna pengar enbart på själva räntehöjningen.

Att det är högre risk i detta innehav är jag fullt medveten om; man får knappast 12% direktavkastning gratis :-) För mig så är den största "risken" generellt sett att ett bolag sänker utdelningen eller hamnar i så stora problem att man ställer in utdelningen helt och hållet (i värsta fall, konkurs). Den risken försöker jag hantera genom att investera i stabila företag och även genom att inte investera för stor portföljandel i ett och samma bolag. När det gäller PSEC så oroar jag mig inte speciell mycket över en konkurs och om de skulle sänka utdelningen så är detta ett av de få bolag där jag skulle kunna acceptera det, så länge min avkastning fortfarande håller sig ovanför 8%-10%.

Digital Realty Trust gjorde än en gång marknaden missnöjd och föll kraftigt, lite väl kraftigt om man enbart ser till rent fundamentala siffror i rapporten. Däremot så har DLR haft vissa problem även tidigare med att kommunicera med marknadsaktörer på rätt sätt vilket har straffat dem med kursfall. Nu har man anställt en person som ska förbättra detta och förhoppningsvis ska det betyda att man framöver inte begår liknande misstag (och straffas därefter)...

Min investeringshorisont sträcker sig bra mycket längre än ett kvartal så nedgången gav mig möjlighet till att öka min andel i DLR med ytterligare 80 aktier till kursen $47,7 (USD/SEK 6,5176).

Dessa inköp tillsammans med en lite svagare krona gentemot både dollarn och norska kronan har ökat utdelningsprognosen på rullande årsbasis till 49 995 kr.