tisdag 8 april 2014

Sålt och köpt i mars

Blev inget vanligt månadsinköp i mars, men jag sålde hela innehavet i två bolag och använde likviden till att öka i två befintliga innehav.

Innehaven i Yara och Ratos såldes med en vinst som motsvarade ungefär två års utdelning från dem och istället så ökade jag på innehaven i Telia och ARCP.

Telia ser jag som en säker kassako åtminstone ytterligare några år, men det är inte ett innehavet jag räknar med att ha kvar i portföljen om 5-10 år och skulle aktiekursen mot all förmodan klättra tillräckligt högt redan i år (över 54 kr) så kan jag mycket väl tänka mig att sälja hela eller del av innehavet och investera i något bolag med bättre tillväxtpotential istället.

När det gäller ARCP så har jag däremot större förhoppningar om bra utdelningstillväxt och att de med tiden kommer ha en lika bra historik som Realty Income. Det är ett innehav jag planerar att ha i portföljen "för evigt".

2 kommentarer:

 1. Hej, jag gillar din blogg, men nu var det länge sedan ett inlägg! =) Har en portfölj som är väldigt likt din... Hur har utdelningarna varit i april? Hur ser portföljen ut nu? Du har inte uppdaterat sen i januari? mvh Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgård och andra utomhusaktiviteter har lockat mer den senaste tiden :-)

   Har inte hänt så mycket med portföljen. De bolag jag är mest intresserad av blir bara dyrare och dyrare. Ett nytt bolag har dock letat sig in i portföljen efter en längre tids fundering. Jag ska försöka uppdatera sidan med portföljen under helgen.

   Radera