tisdag 5 november 2013

Ökat i PSEC och DLR

Har nästan dubblat innehavet i Prospect Capital Corporation med 480 nya aktier till kursen $11,48 (USD/SEK 6,3533).

Det jag gillar med Prospect Capital (PSEC) är att de har en lång historia som sträcker sig över mer än en börsnedgång. Ännu bättre är att de lånar ut till rörlig ränta medan deras egna lån har fast ränta, dvs. när räntan stiger framöver så bör de fortfarande ha goda möjligheter till att kunna tjäna pengar enbart på själva räntehöjningen.

Att det är högre risk i detta innehav är jag fullt medveten om; man får knappast 12% direktavkastning gratis :-) För mig så är den största "risken" generellt sett att ett bolag sänker utdelningen eller hamnar i så stora problem att man ställer in utdelningen helt och hållet (i värsta fall, konkurs). Den risken försöker jag hantera genom att investera i stabila företag och även genom att inte investera för stor portföljandel i ett och samma bolag. När det gäller PSEC så oroar jag mig inte speciell mycket över en konkurs och om de skulle sänka utdelningen så är detta ett av de få bolag där jag skulle kunna acceptera det, så länge min avkastning fortfarande håller sig ovanför 8%-10%.

Digital Realty Trust gjorde än en gång marknaden missnöjd och föll kraftigt, lite väl kraftigt om man enbart ser till rent fundamentala siffror i rapporten. Däremot så har DLR haft vissa problem även tidigare med att kommunicera med marknadsaktörer på rätt sätt vilket har straffat dem med kursfall. Nu har man anställt en person som ska förbättra detta och förhoppningsvis ska det betyda att man framöver inte begår liknande misstag (och straffas därefter)...

Min investeringshorisont sträcker sig bra mycket längre än ett kvartal så nedgången gav mig möjlighet till att öka min andel i DLR med ytterligare 80 aktier till kursen $47,7 (USD/SEK 6,5176).

Dessa inköp tillsammans med en lite svagare krona gentemot både dollarn och norska kronan har ökat utdelningsprognosen på rullande årsbasis till 49 995 kr.

2 kommentarer:

 1. Det ser ut att vara 2 riktigt bra köp på lång sikt. Mitt största innehav är PSEC. Har under några månaders tid spanat på DLR. Jag valde att ta in DLR i portföljen idag på 48 dollar. Känns bra i tiden med några få dagar kvar till utdelningsavstämning.
  Jag tror att de har fått större nedgångar än vad som verkligen är motiverat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kursen för DLR kan säkert bli lite ostadig under en kort period framöver men på lång sikt så betyder det ingenting. Jag kommer inte sälja mitt innehav i DLR så länge de inte får för sig att sänka utdelningen.,,

   Radera