söndag 26 januari 2014

Månadens inköp

Stod i valet och kvalet mellan Chevron, Target eller Philip Morris. Till slut så blev månadens inköp ytterligare 55 aktier i Philip Morris till kursen $81,9 (USD/SEK 6,4476).

Chevron är redan mitt näst största innehav och Target tror jag kan falla en bra bit till. Har inte gått så bra för butikerna i Kanada, så risken finns väl alltid att rapporten i slutet av nästa månad resulterar i ytterligare en korrektion nedåt. Når vi en kurs i spannet $50-$55 så kommer jag nog dubbla mitt innehav i Target nästa månad.


2 kommentarer:

 1. Bra val av köp! Du har rätt i att Targets kurs kan sjunka framöver efter rapporten.
  Gillar att du laddar på lite extra i köpen, courtaget blir lågt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt så skulle jag mycket väl kunnat öka mitt innehav i Target redan i fredags; kursen är redan på en intressant nivå. Förhoppningsvis kan det dyka upp ett bra läge nästa månad också eller så kanske det finns något annat bolag som är mer prisvärt. Skulle gärna öka i ett svenskt bolag med tanke på kommande "utdelningssäsong", men de bolag jag är intresserad av är relativt dyra just nu...

   Försöker hålla transaktionskostnaderna under 0,5%, även om det ibland kan bli lite högre. 1% är ett absolut krav att inte överskrida; då väntar jag hellre tills jag har fått ihop tillräckligt med medel för att kunna köpa för ett större belopp.

   Radera