onsdag 27 augusti 2014

Tillbaka till vardagen

Semestern är över och det är dags att återgå till vardagsrutinerna igen.

Utdelningarna fortsätter att trilla in i en trevlig takt och under semestern
har portföljen mestadels fått sköta sig själv förutom när det närmade sig
månadens inköp.

Under slutet av juli månad så blev det köp av aktier i Deere (140 st, $85) och Mattel (200 st, $35), och i augusti så fyllde jag på med ytterligare 60 aktier i Deere för $84.

Utdelningar efter skatt:

Coca-Cola Company                   321 kr
Philip Morris International         829 kr
American Realty Capital Properties 1838 kr
Realty Income                       552 kr
Prospect Capital Corporation       2901 kr
Kinder Morgan, Inc.                1192 kr

Totalt                             7633 kr

5 kommentarer:

 1. Har du några tankar kring PSEC senaste kvartal? Kommer dividenden att kunna hållas på samma nivå? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fäster ingen större vikt vid enbart ett dåligt kvartal och utdelningen verkar vara "säker" året ut i varje fall :-) Jag tror inte det är aktuellt med någon sänkt utdelning i första taget, men om det skulle inträffa så är PSEC ett av de få amerikanska bolag där jag kan acceptera en mindre sänkning...

   Radera
 2. Hej!
  Kul att du är tillbaka!

  Mattel blev jag lite intresserad av, en aktie jag tidigare inte haft i mina bevakningslistor (nu inlagd). Utdelningsmässigt ser den ju trevlig ut, 4.33% yield (63% payout ratio), 18.6% growth rate -> 10% YOC på 5 år.

  Kursmässigt blir jag lite fundersam dock, har du gjort någon analys på aktien, vad är anledningen till kräftgången sedan årsskiftet.

  Enligt mina TA-regler så gav den säljsignal i januari efter en fin uppgång sedan 2009 (från cirka $12 till $48) och ligger fortfarande kvar i den säljsignalen och negativa trenden utan någon teknisk indikation på att den håller på att bottna.

  Nu vet jag att TA inte är sanning och att vissa inte tittar alls på detta, därför vill jag gärna höra grundtanken till inköpet, är det helt utdelningsbaserat eller är det en initial bevakningsposition etc?

  Som sagt, kul att du är tillbaka efter semestern, gillar din portfölj starkt.

  -cmj
  Trading the OMX

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, semestern är ett bra tillfälle att "träna" på att låta portföljen vara ifred. Att hålla mig till 1-2 köp per månad är enklast om jag enbart tittar till innehaven några gånger per månad även om det kan vara svårt ibland...

   Jag är främst ute efter utdelningen i alla mina investeringar eftersom jag inte planerar att köpa och sälja för att tjäna pengar på mina innehav. Behåll för evigt är målet, sedan kan det alltid inträffa situationer som gör att jag säljer mitt innehav i ett bolag, men sett i ett längre perspektiv så anser jag inte att inköpskursen kommer ha någon avgörande betydelse så länge jag inte köper för dyrt.

   I Mattel falls så handlar det om en mindre position till ett i mitt tycke rimligt pris (varken billigt eller dyrt) och jag räknar med att utdelningen ger ett visst skydd mot hur mycket kursen kan falla. Skulle den trots allt falla under $33 så kommer jag nog öka på mitt innehav för långsiktigt tror jag att Mattel kommer återhämta sig. Jag tror inte att "vanliga" leksaker kommer ersättas helt av surfplattor och datorspel, och samtidigt så förväntar jag mig att Mattel kommer anpassa sig efter den verklighet som nu råder med mer "elektroniska leksaker".

   Radera