söndag 2 november 2014

Ökat i Bonheur och ARCP

Månadens inköp för oktober blev 1000 aktier i Bonheur till kursen 88 NOK. Såg inget allvarligt problem i senaste rapporten och förstår inte varför marknaden pressat kursen så mycket den senaste tiden. Oavsett vilket så blev det ett bra tillfälle för mig att öka på innehavet. Skulle kursen fortsätta sin resa söderut så kan jag tänka mig att köpa ytterligare en post vid en kurs under 80 NOK.

Just nu är det en turbulent period för ARCP men rent fundamentalt så har inte mycket förändrats; fastigheterna finns fortfarande där och hyresinbetalningarna trillar fortfarande in. På kort sikt finns det troligtvis en risk för en utdelningssänkning och ytterligare press nedåt på kursen, men långsiktigt så skulle denna händelse möjligtvis kunna ge ledningen för ARCP en välbehövlig indikation på att bli mer aktieägarvänliga och tänka lite mindre på att enbart berika sina egna plånböcker. Mindre tillgång till billigt kapital kan förhoppningsvis också sätta stopp för deras köpiver av nya fastigheter och istället ge dem tid att konsolidera de innehav de har samlat på sig på kort tid. Uppenbarligen har de växtvärk och administrationen har inte hängt med under resans gång.

Dagen efter den värsta panikförsäljningen när jag hade hunnit med att fundera lite över vad som hade hänt så kunde jag inte låta bli att köpa på mig ett antal aktier. Riskabelt på kort sikt eftersom vi fortfarande inte vet vad som kan dyka upp vid en vidare granskning av bokföringen, men jag väljer att tro på den förklaring David Kay (VD för ARCP) har gett angående det som inträffade och räknar själv med att kursen kommer återhämta sig på högst ett par år. Då kommer detta köp långsiktigt kunna bli en riktigt bra affär och majoriteten av våra investeringar bygger på långsiktighet. Köpte 1000 aktier till kursen $8,90.

Detta ökar på innehavet i ARCP till drygt 10% av portföljen och det totala REIT innehavet till ungefär 20% vilket är inom de gränser jag har satt upp tidigare.

Efter dessa inköp och med nuvarande utdelningsnivåer så klättrar utdelningsprognosen upp till drygt 104 000 kr på rullande årsbasis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar