fredag 20 september 2013

Ökat mina amerikanska innehav

Även om beskedet från Bernanke att Fed tänker fortsätta pumpa in pengar fick börskurserna att stiga kraftigt så finns det fortfarande en del amerikanska bolag som jag gärna vill lägga till i min portfölj (eller öka i befintliga innehav). Eftersom dollarkursen samtidigt sjönk rejält efter Bernankes uttalande så är det inte mycket dyrare än tidigare i svenska kronor sett.

Har analyserat olika Business Development Companies (BDC) den senaste tiden, då de ger mig en möjlighet att ta del av marknaden för små olistade amerikanska bolag. Dessutom med bra utdelning eftersom en BDC måste dela ut en stor del av sin inkomst för att slippa betala skatt. Fastnade till slut för Prospect Capital Corporation. Lång utdelningshistorik och betalar utdelning varje månad vilket förbättrar det kassaflöde jag kan använda för nya investeringar.

Försäljningslikviden från mitt Ericsson innehav och de utdelningar som har trillat in från mina amerikanska bolag täckte upp en stor del av detta inköp. Blev totalt 520 aktier i PSEC vilket ger en utdelning på drygt 360 kr varje månad.

För att minska den kassa som fanns i min Avanza ISK (utan ränta) så ökade jag även mitt innehav i ARCP. Har nu totalt 538 aktier i ARCP som ger en utdelning på drygt 260 kr varje månad. Dessa utdelningar kommer jag troligtvis investera i Avanza Zero varje månad så länge den har en positiv trend.

Efter dessa inköp så är nu utdelningsprognosen på rullande årsbasis knappt 34000 kr vilket jag tidigare inte räknade med att nå förrän till årsskiftet. Nu räknar jag med utdelningsprognosen ska ha nått upp till knappt 40000 kr vid årsskiftet.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig. Nu finns det få svenska bolag som är attraktivt värderade enligt mig. Bra val av bolag att investera i. Ett av mina största bolag är Prospect Capital. ARCP kommer jag inom kort att etablera en position i. Kommer också att öka i Realty Income. Det är extra roligt med bolag som delar ut varje månad. Mitt mål är att ha 3st månadsutdelande bolag i portföljen.

  40000kr är en riktigt bra "bonus" att få varje år. Jag är uppe och nosar vid 30000kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns få attraktivt värderade svenska bolag just nu. I varje fall om man helst håller sig till bolag på large-cap listan. Man får ha tålamod och invänta en sättning på börsen framöver. Om inte förr så bör den komma när Fed slutar pumpa in dollar i marknaden.

   Såg att de svenska hushållen är väldigt positiva till börsen och tror på stigande börskurser. Nu väntar jag bara på när kvällstidningarnas löpsedlar basunerar ut "experternas tips" om de bästa fonderna, etc. Om historien upprepar sig så tar det inte lång tid därefter innan det kommer en rejäl sättning på börsen :-)

   Under tiden så kommer det nog bli mest amerikanska bolag för min del också.

   Radera
 2. Ja, jag håller mig ju helst på Large Cap. Så tråkigt som möjligt ;) Det känns som det skapas ett luftslott när Fed trycker så mycket pengar. När han väl slutar så kommer vi se sjunkande börser. Det är bra att dollarn samtidigt har sjunkit så att man kan göra lite bättre inköp. Tycker att Realty Income ser bra ut omkring 40 och Kinder Morgan ser bra ut omkring 37.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kinder Morgan finns på min bevakningslista och har ett attraktivt pris (även efter uppgången pga Feds uttalande). Realty Income är ett bolag jag också gärna ökar i, men just nu är andelen (tillsammans med ARCP) i överkant så jag får avvakta. Förhoppningsvis sjunker Realty Income till under $40 innan det är läge för mig att öka på mitt innehav.

   Radera