tisdag 13 maj 2014

Sålt Oriflame

Stuvat om lite i portföljen. Innehavet i Oriflame har avvecklats och en del av försäljningslikviden har använts till att öka på innehavet i PSEC med 1000 nya aktier.

Oriflame har sänkt utdelningen och nyligen även bestämt att slopa utdelningen i Q3, så det får räcka nu. Säljer med en mindre förlust, men förhoppningsvis ska den likvid jag får loss göra bättre nytta i PSEC och ytterligare ett ännu ej bestämt bolag.        
                                                         
PSEC har fallit en del efter SEC ifrågasatt hur delägda företag bokförts. Inget som ska påverka kassaflödet som betalar utdelningen. Det är möjligt kursen kommer dippa mer innan detta har löst sig men utdelningarna är redan fastställda året ut och för en BDC så handlar allt om utdelningen. Får man någon kurstillväxt så är det en bonus. PSEC kommer varje månad ge ett bra bidrag till investeringar i andra mindre riskfyllda investeringar och det är hela syftet med innehavet i PSEC.

2 kommentarer:

 1. Har själv lika tanke bakom innehavet i PSEC..
  Funderar dock på ett till men vi får se.
  /Aktienybörjaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del verkar ha drabbats av lite panik och sålt sina innehav. Själv så tror jag inte detta kommer påverka PSEC i någon större omfattning; i varje fall inte på längre sikt. Under tiden jag väntar på att detta löser sig så trillar utdelningarna in varje månad :-)

   Radera