onsdag 11 juni 2014

PSEC vänder uppåt igen

Efter en period med rejäl turbulens så verkar nu PSEC ha fått ordning på sina problem med SEC och kursen har redan gjort ett rejält ryck uppåt. Känns skönt att jag klarade av att följa min strategi även när det blåste kallt och en hel del investerare paniksålde sina innehav i PSEC. Ser fram emot drygt 10 000 kr i utdelning från enbart PSEC under resten av året som ska investeras i förhoppningsvis prisvärda svenska bolag.

Blev inget månadsinköp i maj eftersom de bolag som fortfarande såg prisvärda ut redan har en stor andel i min portfölj. Under tiden jag väntar så får jag trots allt 2,5% ränta på mina likvida medel i ISK, så ingen större brådska.

5 kommentarer:

 1. Vart har du läst det angående PSEC?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pressrelease från PSEC, http://www.prospectstreet.com/file.aspx?IID=4092630&FID=24004840

   Radera
 2. Jag satt också still i båten, hade jag varit synsk hade jag ju såklart köpt på botten och njutit av vinsten ännu mer.

  SvaraRadera
 3. Hej, hur gör du för att få 2,5% ränta på ISK kontot?
  Med vänlig hälsning Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min ISK är placerad hos en nätmäklare (Netfonds) som ger bra ränta på likvida medel. Nu försöker jag iofs att inte ha några större belopp liggande i min ISK, så räntan jag får under en månad när jag inte köper några aktier är relativt obetydlig (50-80 kr), men bättre än ingenting och jag slipper bekymret med att använda en räntefond för likvida medel.

   Har även en större andel buffertsparande i ett 'vanligt' konto hos min mäklare eftersom hyfsad ränta och snabb tillgång till pengarna är sällsynt om man samtidigt vill ha insättningsgaranti.

   Radera