torsdag 8 januari 2015

Sålt ARCP

Såg en möjlighet att sälja innehavet i ARCP med vinst idag, så 2500 aktier såldes till kursen $9,65. Kan villigt erkänna att det är dollarkursen som har räddat mig undan en förlust i detta bolag (och till en viss del mitt tålamod att invänta ett bättre tillfälle att sälja).

För ett par dagar sedan så blev det ett inköp av en ny BDC, Main Street Capital (MAIN). Det blev 250 aktier till kursen $28,17.

Nu sitter jag med en rejäl kassa på drygt 540 000 kr. Hoppas på bättre köplägen framöver...

4 kommentarer:

 1. Det var ingen liten post du hade i ARCP. Skönt att komma ur på plus :)

  /XO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt så var detta ett bolag jag hade hoppats kunna behålla "för evigt", så lite tråkigt är det att behöva sälja. När jag ökade på innehavet i november så var förhoppningen att kursen skulle återhämta sig de närmaste åren. Men det var innan hela ledningen avgick och utdelningen frös inne första kvartalet. Bolaget blev helt enkelt lite för spekulativt för min smak.

   Nu blir utmaningen att hålla hårt i kassan tills det dyker upp bra köptillfällen. Har haft svårt för det tidigare och gärna tummat lite på uppsatta köpkurser och köpt in bolag aningen dyrare än tänkt.

   Radera
  2. Känner igen det där, känner mig som en "shopoholic" och kan inte ha pengarna på kontot utan måste köpa något. Ska försöka ha lite is i magen och se om oljeraset kan dra ned andra kvalitetsbolag till attraktiva priser :)

   Radera
  3. Jag försöker hantera det genom att jag har satt ihop en enkel inköpslista med antal aktier och aktiekurs för varje bolag jag är intresserad av. En del kurser kommer jag kanske få vänta på tills räntorna börjar klättra uppåt igen, men då får jag investera i andra bolag under tiden.

   Kunde stryka ett bolag från listan igår då Williams Companies (WMB) sjönk under $42. Köpte 250 aktier till kursen $41,2.

   Radera