lördag 14 februari 2015

Prövningens tid

Senaste veckorna har jag haft en del "svaga" ögonblick då jag har funderat på att ta hem vinster i bolag som har gått mycket bra sedan inköp, speciellt Digital Realty (+73%) och Realty Income (+62%), men jag har bestämt mig att i år så ska investeringsstrategin följas utan undantag.

Dock är det inte helt lätt att enbart titta på medan portföljvärdet tämligen exploderat. På en och en halv månad så har värdet ökat med nästan 250 000 kr och då har jag enbart tillfört 36 000 kr av egna medel. Resten är värdeökning på aktierna och knappt 6 000 kr i utdelning. Skulle jag sälja hela portföljen idag så skulle vinsten nästan motsvara mer än min löneinkomst under ett och ett halvt år efter skatt. Nu testas tålamodet och viljan att följa strategin...

I början av veckan så ökade jag på REIT innehaven med ett inköp av 90 aktier i W.P. Carey (WPC) till kursen $68,43. Inväntar ett bättre läge för att även lägga till en "sjukvårds-REIT". Bevakar ett par olika (HCP, OHI) men än så länge har inte kursen kommit ned på de nivåer jag känner mig bekväm med.

4 kommentarer:

 1. Samma tanke har slagit mig. Men jag ska också hålla mig till strategin ett tag till iaf. Fortsätter värdeökningen i samma "okontrollerade" fart resten av året så får jag nog omvärdera beslutet.

  Funderat om jag ska hoppa av (sälja av allt) om värdeökning för portföljen överstiger 30% under året.

  Som det ser ut nu så kommer jag iaf inte handla något, utan blir att samla pengarna på hög.

  /XO

  SvaraRadera
 2. Själv kommer jag fortsätta handla när de bolag jag är intresserad av blir köpvärda. Vill inte sitta med för mycket kontanter.

  Om portföljen skulle öka 30% i värde under året så vet jag faktiskt inte hur jag skulle agera. Just nu är det lätt att säga att jag kommer fortsätta följa min strategi, men om jag senare i år skulle sitta med nästan 1 miljon kronor i orealiserad vinst så skulle det nog inte vara ett lika lätt beslut längre :-)

  SvaraRadera
 3. Dags för uppdatering igen Buddha! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller på att uppdatera mina investeringskriterier och, som en följd av detta, blir det även vissa förändringar i portföljen. Vill bli klar med det först innan en uppdatering av portföljen...

   Radera