lördag 4 juli 2015

Halvårsrapport 2015

Första sex månaderna av 2015 har passerat och senaste tiden har varit lite mer turbulent med en del fallande kurser. Fortfarande från en relativt hög nivå, men ett och annat bolag på bevakningslistan har nått köpvärda nivåer.

Netfonds har sänkt räntan till 1,75% på likvida medel och eftersom jag av någon anledning känner mig mer avslappnad när jag INTE har så mycket likvida medel i portföljen så har kassan minskat till ett minimum för att istället placeras i bolag som ökar på kassaflödet i portföljen. Sex nya bolag har tillkommit under första halvåret, Main Street Capital, Williams Companies, Johnson & Johnson, WP Carey, HCP och Omega Healthcare, och fyra bolag har försvunnit från portföljen, ARCP, Investor, Target, och Wal-Mart. Dessutom har innehaven i fem andra bolag ökat, Exxon Mobil, Philip Morris, Kinder Morgan, PSEC och Realty Income.

Williams Companies riskerar att bli ett kort innehav då ett annat bolag, ETE, nyligen har visat intresse för att köpa upp bolaget. Budet förkastades dock av Williams styrelse som allför lågt, men det kan komma ett nytt och högre bud. Förhoppningen är att kunna behålla bolaget med en utdelning på nästan 6%, men kommer det ett nytt och tillräckligt högt bud så är det möjligt att jag passar på att sälja om kursen ökar tillräckligt mycket i anslutning till ett nytt bud. Inköpet i januari av 250 aktier var till en kurs av ungefär $40 och med dagens kurs på drygt $57 så har det redan varit ett väldigt bra köp (har fått två utdelningar också).

Följande belopp efter skatt har betalats ut till portföljen under perioden januari-juni:

Prospect Capital Corporation    7 087 kr
Ratos B                         6 500 kr
Bonheur                         4 491 kr
Main Street Capital             3 757 kr
Kinder Morgan, Inc.             3 123 kr
Philip Morris International     2 390 kr
Digital Realty Trust            3 589 kr
Castellum                       2 300 kr
Chevron Corporation             2 137 kr
Williams Companies              2 096 kr
Realty Income                   2 087 kr
Exxon Mobil                     1 518 kr
HCP                             1 219 kr
McDonalds                         849 kr
Omega Healthcare                  799 kr
Johnson & Johnson                 632 kr
Coca-Cola Company                 447 kr
Target Corporation                416 kr
Wal-Mart Stores                   324 kr
Ränta ISK                       3 239 kr
Totalt                         49 000 kr

Källskatten blev totalt 7 129 kr.

I januari 2014 så var utdelningsprognosen nästan 60 000 kr per år och när jag satte det i relation till våra utgifter så skulle utdelningen kunna betala vår boendekostnad. Vid det tillfället så antog jag att det skulle ta minst två år för oss att kunna täcka in även matkostnaderna. Nu är utdelningsprognosen drygt 115 000 kr per år och skulle kunna betala vår boendekostnad, matkostnad och även en del av kostnaden att ha en bil (diesel- och servicekostnad).

Tror det blir svårt att nå upp till det ursprungliga målet om 110 000 kr i utdelning efter skatt i år, men å andra sidan så sålde jag ett antal innehav med en realiserad vinst på ungefär 74 000 kr så om jag tar med det i beräkningen så har tillskottet av kapital från portföljens innehav redan överträffat målet.

1 kommentar:

  1. Upptäckte precis denna bloggen! Kul, tillagd i RSS-flödet. Imponerande utdelning! Ser fram mot fler inlägg!
    Mvh
    /P

    SvaraRadera