torsdag 1 augusti 2013

Månadsrapport för juli

Köpte ytterligare 74 aktier i Realty Income igår. Med det köpet så har jag nu använt hela T1 i extrakassan  (inklusive det belopp som blev över vid månadens inköp), men i och med ny månad så kommer extrakassan fyllas på med nytt friskt kapital. Värdet på aktieinnehavet är 428 499 kr, så extrakassan ska innehålla 64 275 kr (15% av värdet på aktieinnehavet). T1 behöver fyllas på till 100%, medan T2 och T3 enbart behöver mindre justeringar. Om inte det kommer en mer allmän börsnedgång i augusti så börjar det bli svårare och svårare att hitta prisvärda bolag, så det är inte osannolikt att extrakassan inte kan användas den närmaste månaden.

Angående Realty Income så kommer det inte bli några fler investeringar i det bolaget tills antingen kursen går ner en bit under $40 eller övriga amerikanska bolag i min Aktiefond USA har nått upp till en vettig andel av fonden.

Värdet på aktieinnehavet är som sagt i nuläget 428 499 kr och kassan är nästan 2 Mkr. Även om jag räknar bort den del som är reserverad för hus- och bilköp, så finns det ett rejält belopp att använda för investeringar de närmaste åren. Nu är inte värdet på aktieinnehavet av högsta prioritet utan det är utdelningarna. För de kommande 12 månaderna så är utdelningsprognosen (baserat på nuvarande utdelningsnivåer) 21 508 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar